PEPERONATA ...



Tipično talijansko jelo koje oduševljava jednostavnošću, izgledom, ali nadasve okusom... Moja peperonata ima jedan netipičan sastojak ... mlado zrnje kukuruza koje sam dodala u izgledu nije ništa promijenilo, učinilo ju je samo malo drugačijom i mojom!

SASTOJCI: 
600 g paprika u boji, 250 g luka, po mogućnosti kozjaka - onaj mali svijetlo ljubičasti, 2 češnja češnjaka, sol, ulje, papar i oko 200 ml umaka od rajčica ( šalša ) prethodno skuhanog ili pasirane rajčice.

PRIPREMA: 
Paprike očistiti od sjemenja i narezati na rezance pola cm široke. Narezati i luk na režnjeve isto tako šire, kao i češnjak... 
Ugrijati tavu...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1877083/GreenPan+Healthy+Ceramic+Nonstick+Skillet+Set+8+and+10 s nekoliko žlica maslinova ulja i staviti luk i češnjak istovremeno...

Kad malo požuti dodati paprike i pržiti miješajući dok ne dobiju boju... 

Posoliti, popapriti, dodati umak od rajčica ...i kukuruz ako ga želite... Poklopiti i pirjati dok se ne zgusne i sjedini ... na srednje jakoj vatri oko 10 - 15 min.

RIŽA : 
U lončić staviti 2 šalice vode, malo soli i žlicu maslaca...kad prokuha dodati šalicu riže i kuhati deset min...poklopiti i maknuti s vatre . Nakon 10 min umiješati još maslaca po želji i obilato parmezana... Količinu povećavati u istom odnosu, želi li se više.






Primjedbe