PARTY GRIC...


Ako ste mislili da sam iscrpila sve na temu tikvice, prevarili ste se... Želim vjerovati da vas to veseli jer ni ovo nije zadnji...Ovaj je poseban i može za neke posebne prilike...Zamišljam ovo tikvasto - hrskavo zadovoljstvo na vašem rođendanskom stolu ili partiju na plaži , već ovih dana...


SASTOJCI:
4-5 tikvica srednje veličine, 2 mozzarele, 2 žlice parmezana, 5-6 sušenih rajčica iz ulja ( recept za sušene rajčice pronaći će te tu ...  http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/07/susene-rajcice.html ), nekoliko listića bosiljka ili mente, 2 žlice krušnih mrvica, sol , 2 žutanjka, malo tj. 2 žlice mlijeka i jedno pakiranje lisnatog tijesta - ledo.

PRIPREMA:

Naribati i posoliti tikvice. Nakon 15- ak min ocijediti i dodati usitnjenu mentu ili bosiljak, kockice sira, parmezan i komadiće sušene rajčice...posoliti ako još treba . 


Na pobrašnjenoj dasci valjkom....  http://www.surlatable.com/product/PRO-677476/Ateco+Silicone+Rolling+Pin+Sleeve razvući lisnato tijesto oko 3 mm debljine i narezati na 5 dijelova. Svaki sa strane zarezati nožem ili kuhinjskim škarama kako se vidi na slici ispod...
Premazati razmućenim žutanjkom s malo mlijeka i po sredini posuti s malo krušnih mrvica . Premaz od žutanjka i mrvice služe kao sloj koji će pokupiti višak vlage iz tikvica i lisnato neće biti bljuzgavo , nego suho i hrskavo! 
Na svaki dio rasporediti nadjev i splesti kao riblju kost ... prebacivati narezane dijelove preko nadjeva, naizmjenično s jedne, pa s druge strane. 


Premazati žutanjkom . Razvući i drugi dio...
Peći na pek papiru na 220°C prvih 10 min u zagrijanoj pećnici i još pola sata na 190 - 200°C...ovisno pd pećnice...









Primjedbe