Nema ni mora, ni broda, a ni mornar nije... Plav je i mariniran, ponekad vas iznevjeri i zagorča život , ali oprostite mu nevjeru, kao što se i pravom mornaru oprašta... Jer toliko je ljepote u njemu, da to malo gorčine ne smije biti prepreka pravom užitku...
Uzmite patlidžane, mekane i sjajne. Svježe ubrani imaju svijetlo zelenu bodljavu peteljku... Tamna znači da su stari i prezreli , pa onda i puni sjemenja i možda gorki! To je moje iskustvo!
Narežite na štapiće kao krumpir za pomfrit...
Dobro zagrijati tavu s debelim dnom... http://www.surlatable.com/product/PRO-819854/All+Clad+Stir+Fry+Pan
Na malo ulja pržiti patlidžane... Ne veliku količinu odjednom da se ne skaši.
Popržene posoliti i preliti mješavinom maslinova ulja, češnjaka i vinskog octa. Količina svih sastojaka ovisi o vašem ukusu. Ostaviti da se ohladi i prožme...
Uživajte potom u najboljim patlidžanima koje ste ikad jeli!
Primjedbe
Objavi komentar