Kad spremate blitvu sigurno odvajate onaj zadebljali dio lista, ako ne uvijek onda makar ponekad kad za jelo trebate samo lisnati dio...Kako se ja nisam mogla pomiriti s tim činom bacanja složila sam ovaj predivan nabujak, uz dodatak još nekoliko sastojaka koji se obično nađu u kući...
SASTOJCI:
oko 300 g korijenja blitve, 250 - 300 g starog kruha bez kore, 200 g šunke u kockicama, vezica mladog luka, komadić slanine, 100- 150 g topivog sira, sok pola limuna, 250 - 300 ml mlijeka, maslo, ulje,
sol i papar po ukusu
PRIPREMA
->Na malo ulja popržiti usitnjenu slaninu i šunku pa maknuti
->Na istoj masnoći popržiti luk i dodati blitvu, posoliti i kad povene maknuti
->U većoj posudi izmješati vilicom jaja i dodati sve sastojke
->Prethodno prepeći kockice kruha da budu hrskave te i njih dodati u smjesu
->Smjesu izliti u okrugli kalup od torte premazan maslacem i dobro posut brašnom, a može i onaj pravokutni... http://www.surlatable.com/product/PRO-1357/Chicago+Metallic+Professional+Bread+Pan ako je smjese malo...procijenite sami...
->Peći u vodenoj kupelji 40 min na 160-170°C
->Servirati uz kiselo vrhnje ili jogurt...ili neki umak na bazi jogurta...
Primjedbe
Objavi komentar