Frigo kor kuglice / Zucchini balls




Scroll down for recipe in English...

Reći ću samo - TIKVICE! Ne bojim se kako će te reagirati što su po ne znam koji put na repertoaru. Mene brine nešto drugo... mogle bi biti ...kako teško ću sad izgovorit tu riječ...Ili da je ipak ne izgovorim ?! Pa i ako budu zadnje ove sezone, znam da će te ove kuglice dugo pamtiti...

SASTOJCI:

Tikvice, jaje, češnjak, parmezan, sitne kockice na maslu poprženog kruha - samo sredina, peršin, brašno, sol i po želji malo svježe mente, ali i bez je dobro i ulje za prženje.
PRIPREMA: 
Postupak pripreme  pogledajte u našem video receptu...



Naribati tikvice...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1748326/Sur+La+Table+10+Piece+Chop+and+Slice+Set  


Posoliti malo i ostavit desetak min, pa dobro ocijediti vodu koju puštaju. Umiješati sve sastojke u količinama po želji i ukusu ... češnjak i ribani parmezan ne žalim ...
Kockice kruha samo blago umiješati, kako bi zadržale što je moguće više oblik i hrskavost. Na kraju dodati još toliko brašna da sve stegne i poveže, ali ne da bude tvrdo... Neka je i dalje mekano, tako da se mogu oblikovati kuglice poput oraha. 

Uvaljati u krušne mrvice i pržiti u dubljem ulju . Pržene vaditi na kuhinjski papir ...

Servirati uz umak od rajčica , kiselo vrhnje ili jogurt...

Zucchini balls
Ingredients:
Zucchini , egg , garlic , Parmesan cheese , small cubes of browned bread , parsley , flour , salt and , if desired, a little fresh mint , and oil for frying .

PREPARATION: 
The process of preparing look at our video recipe ...


Grate zucchini ...
Add salt a little and leave ten minutes , then drain well water emitted . Stir all ingredients in quantities as desired ... garlic and grated Parmesan do not regret ... Bread cubes only mildly intervene , in order to maintain as much as possible shape and crispness . Finally add the flour so that all stretched out and connect , but do not be hard ... Let 's still soft , so you can make balls like nuts .Roll in bread crumbs and fry in the deep oil . Fried pull on kitchen paper ...Serve with tomato sauce , sour cream or yogurt ...

Primjedbe