Nisam baš bila sretna kad sam shvatila da ovaj put moram staviti 4 nadjeva i sve to peći u jednom limu, jer vrijeme nije dozvoljavalo drugačije... Mogu vam reći da je ispalo jako dobro. Sve je zadržalo svoj okus i pojačan najboljim od susjednog, ali ipak srodnog nadjeva... Uživali smo, a vi javite kad probate, kako je vama bilo!
Za kore: 600 g brašna 1 žlica octa 6 žlica ulja malo soli ( ne previše jer će pucati tijesto prilikom razvlačenja ) 2,5 - 3 dl mlake vode
Vučeno tijesto: ->Od svih sastojaka dobro umijesiti mekše tijesto, dodajući odjednom cijelu količinu vode ->Ostaviti ga da počiva pola sata, omotana prozirnom folijom...podijeliti tijesto na četiri dijela
->Svaki dio tijesta razvući valjkom na pobrašnjenom stolnjaku ->Premazati ih uljem i ostaviti tako još desetak min
PRVI NADJEV:
200 g svježeg sira, 1 jaje, sol
DRUGI NADJEV:
300 g špinata ili blitve, vezica mladog luka, samo zeleni dio, sol, 2 žlice ulja
TREĆI NADJEV:
2 tikvice, sol, 1 jaje, 2 žlice svježeg sira
ČETVRTI NADJEV:
1 kriška buče ili druge tikve, sol , papar i vezica mladog luka, samo bijeli dio.
Sve naribati, narezati.... http://www.surlatable.com/product/PRO-687475/Breville+Control+Grip+Immersion+Blender i izmiješati po navedenim sastojcima u 4 zdjelice.
Razvući jedan po jedan dio tijesta na veličinu 3x dužu od lima za pečenje i što je moguće tanje... Nauljiti cijelu površinu i staviti nadjev kako se vidi na slici...
Svinuti pomoću stolnjaka na kojem se razvlači i narezati rolu na tri dijela. Rasporediti ih na uljem premazan lim ,da se ne dodiruju. Premazati ih uljem ...onako dlanom namočenim u ulje...Na isti način razvući i nadjenuti sve kore...
Peći pola sata na 200°C ...ili koju minutu više - ovisno o boji kakvu želite, ali i pećnici!
Primjedbe
Objavi komentar