Za ovaj predivni sataraš odaberite najzrelije rajčice, po mogućnosti sazrele pod zlatnim hercegovačkim suncem, u najljepšoj dolini na svijetu, u mojim Višićima uz rijeku Neretvu!
SASTOJCI:
1 kg prezrelih rajčica
4-5 paprika
2 -3 glavice luka,ne prevelike
ulje i sol
Oprati i očistiti od sjemenki lijepe, zrele paprike i narezati ih na manje komadiće.
Rajčice oguliti, narezati i isprati nekoliko puta vodom, svaki put cijedeći što je moguće više...tako se ispere i višak kiseline i u sataraš se nikada nije dodavao šećer.
Luk narezati na režnjeve i popržiti ga na ulju u jako širokoj posudi ... http://www.surlatable.com/product/PRO-1877109/GreenPan+Healthy+Ceramic+Nonstick+Skillets
Dodati paprike i pržiti dok ne počnu dobijati boju, pa podliti s malo vode..
Kad voda ispari dodati rajčice ...
Pržiti desetak min na jakoj vatri, onda smanjiti i pržiti ga dugo na niskoj temperaturi...
Toliko dugo dok ne ostane bez tekućine, a površinu prekrije ulje!
Posoliti! Sataraš se tako uprži bez dodavanja vode!
Primjedbe
Objavi komentar