TRIUMPH UMAK - ŠALŠA za podlogu pizza s povrćem...Ovaj umak se može čuvati u staklenci i nekoliko tjedana, a koristi se kao preljev za tjesteninu. Vrlo je ukusan i jednostavan za napraviti!
SASTOJCI:
300 g mini rajčica, 1 luk , 3-4 češnja češnjaka, nekoliko grančica ili listića bosiljka ,sol i maslinovo ulje...
PRIPREMA:
Narezati luk i češnjak na krupnije komade i staviti u nauljenu posudu za pečenje... Dodati rajčice i pola količine bosiljka ,posoliti i još nakapati maslinovim uljem.
Peći u dobro zagrijanoj pećnici na jačoj temperaturi oko pola sata ili dok ne dobije boju...Na pola pečenja dodati ostatak bosiljka...
Samljeti štapnim mikserom... http://www.surlatable.com/product/PRO-1364876/Kenwood+Triblade+Immersion+Blender i dodati oko 1 dl maslinovog ulja...
Primjedbe
Objavi komentar