Kako vidite tikvice su opet u glavnoj ulozi i nadam se da vam nisu i neće dosaditi, jer je ovo samo još jedno jelo u nizu, ljeto još traje, a one savršeno idu uz ove paklene vrućine ...zaista su čudesne!
SASTOJCI:
4 tikvice srednje velike, pola litra mlijeka, 4 žlice brašna, 2 žlice maslaca, 2 jaja, 3 žlice parmezana , 200 g topivog sira po izboru, može i zdenka, desetak listova bosiljka, sol , ulje i 7 prethodno pripremljenih palačinki
PRIPREMA:
Naribati tikvice s korom, posoliti i ostaviti da puste tekućinu . Ocijediti ih !
BEŠAMEL - Na maslacu svijetlo popržiti brašno i uliti hladno mlijeko. Miješati pjenjačom dok se ne zgusne , na laganoj vatri ... malo ohladiti pa umiješati jaja, soli, papra po ukusu ...
U obruč za tortu promjera 24 cm... http://www.surlatable.com/product/PRO-1018316/Sur+La+Table+Platinum+Professional+Springform+Pan slagati palačinke, bešamel , ribane tikvice , sir ,parmezan i natrgane listiće bosiljka, dok se sve ne potroši...
Preliti ostatkom bešamela...
Peći pola sata na 200°C...
Primjedbe
Objavi komentar