Ovaj post nije namijenjen onim pizzmajstoricama, koje pripremu tijesta imaju u malom prstu i kojima je smiješno o tome i razgovarati...Ovo je za sve druge, a kojima sam skoro i sama pripadala i iskreno se nadam da će ih veseliti ove slike i odvesti daleko od one suvonjave i kruhaste pizze.
SASTOJCI:
400 g brašna, 6 žlica maslinova ili običnog ulja, 1/3 kocke kvasca, 1 žličica šećera, 1 žličica soli, oko 3 dl tople vode i malo mlijeka za kvasac.
Ugrijati nekoliko žlica mlijeka, maknuti i dodati šećer i žlicu brašna, pa umrviti kvasac. Promiješati i ostaviti da se udvostruči količina...
Prosijati brašno, dodati ulje, sol i kvasac.
Mijesiti dodajući toplu vodu. Može mikserom... http://www.surlatable.com/product/PRO-686899/KitchenAid+Artisan+Stand+Mixer , ali ja to volim rukom...
Ima nešto u tom dodiru toplih ruku i kvasca, a postoji i teorija da PH s ruku određuje kakvoću tijesta...Moguće je to razlog različitosti kruha koje su mijesile naše mame ...bake. Svi su bili različiti...
Mijesiti desetak minuta lupajući tijesto o stijenke posude...
Nauljiti ruke i tijesto s nekoliko žlica ulja i završiti mijesiti kad je jednolično i sjajno, kako se vidi na slici.
Primjedbe
Objavi komentar