Sjeća li se netko onih velikih grozdova, crvenih rajčica ispod nadstrešnica, balkona i teraca, a koji su se mogli kupiti na tržnicama do duboko u zimu ? Ja sam ih rado kupovala za Božić...
Ovo je nešto slično...I ako ne prepoznatljive, ove su rajčice i dalje prepune boje, okusa i mirisa ljeta...Bit će poseban dodatak mojim tjesteninama, umacima i svim jelima u koja i inače idu...
PRIPREMA:
Odabrati zrele i zdrave rajčice. Najpogodnija je vrsta mala šljivarica, zato što u sebi ima najmanje vode i sjemenja...
Oprati i osušiti... svaku prerezati na pola, ocijediti sjemenke.
Poredati na papirom prekrivenu podlogu... http://www.surlatable.com/product/PRO-566646/Parchment+Paper Posoliti i ostaviti na sunce...što jače to bolje, da se što prije izvuče voda iz njih...
Zato se i sole, jer sol potiče oslobađanje vode, koja onda na suncu isparava i rajčice su suhe za 2-3 dana...
Složiti ih u staklenke, preliti maslinovim uljem i uživati kad ljeto bude već daleko iza nas.
Ili ako želite još malo više okusa onda na maslinovom ulju kratko popržiti nekoliko češnjeva češnjaka i listića svježeg bosiljka pa kad se ohladi umiješati sušene rajčice ...
Napuniti male staklenke, doliti ulja koliko treba, zatvoriti i koristiti kao i svake druge rajčice, samo u manjim količinama...
Primjedbe
Objavi komentar