Sastojci:
1 kg jabuka
6 žlica šećera
1 limun
3 žličice cimeta
1 maslac
5-6 žlica krušnih mrvica
150 g grožđica
šećer u prahu za posipanje
Za kore:
400 g brašna
1 žlica octa
6 žlica ulja
malo soli ( ne previše jer će pucati tijesto prilikom razvlačenja )
oko 2 dl mlake vode
->Od svih sastojaka dobro umijesiti mekše tijesto, dodajući odjednom cijelu količinu vode
->Ostaviti ga da počiva pola sata, omotana prozirnom folijom
->Odležalo tijesto razvući valjkom ... http://www.surlatable.com/product/PRO-561886/Wilton+Perfect+Height+Rolling+Pin na pobrašnjenom stolnjaku
->Premazati ga uljem i ostaviti tako još desetak min
->Razvući ga tada koliko je moguće više i tanje, lagano vukući sa svih strana
Nadjev:
->Očistiti jabuke i narezati ih na listiće te ih nakapati limunovim sokam, da ne potamne
->Grožđice namočiti u prošeku ili rumu
->Krušne mrvice kratko popržiti na maslacu, a preostali maslac otopiti
->Preko kore rasporediti krušne mrvice i jabuke, posuti šećerom i cimetom, dodati i grožđice
->Svinuti u rolat, koji izrezati na 4 jednaka dijela
->Složiti u lim za pečenje prekriven peka papirom
->Složiti u lim za pečenje prekriven peka papirom
->Maslacem premazati sa svih strana
->Peći oko pola sata na umjerenoj temperaturi
->Peći oko pola sata na umjerenoj temperaturi
->Pred kraj pečenja premazati s razmućenim žutanjkom u malo mlijeka
NAPOMENA:
-jabuke rasporediti na 2 dijela kore...jedan dio neka ostane prazan i premazati ga maslacem.
SUPER
OdgovoriIzbriši