Želim vjerovati da će vas ove slike natjerati da konačno probate patku i u njoj uživate...
SASTOJCI:
Bataci i krila patke, 1 luk, 2 češnja češnjaka u kori, 5 listića kadulje, 2 dl crnog vina, žličica brašna, 1 žličica maslaca, pola žličice meda, sol, papar i ulje...
Meso posoliti i pržiti na dobro ugrijanom ulju, kožom prema dolje. Višak masnoće odvajati. Dodati luk i češnjak...
Kad se zapeku uliti vino. Kad vino ispari dodati listiće kadulje i ne laganoj vatri pirjati poklopljeno... Povremeno doliti po malo vode.
Gotovo meso izvaditi a povrće samljeti štapnim mikserom....http://www.surlatable.com/product/PRO-961961/Cuisinart+SmartStick+Immersion+Blender+Metallic+Red
Na maslacu popržiti brašno...
Uliti procijeđeni umak i vode ako je pregusto. Posoliti i popapriti po ukusu i umiješati med.
Za prilog ispeći gljive na rošilj tavi...
Posoliti i začiniti mješavinom češnjaka, peršina i maslinovog ulja...
i pilav...tj. rižu iz pećnice...
Primjedbe
Objavi komentar