I ako mislim da nije potrebno pojašnjenje naziva, reći ću ipak da je piletina u pitanju, pa kako se pilići glasaju pi..pi...tako se nametnuo prvi dio imena. A ovaj oblik u kojem se taj dio piletine našao nakon obrade, zapravo je jedna fina mesnata lopta... Zar nije logično?
SASTOJCI:
Pileća krila i to onaj najmesnatiji dio- batak, jaje, brašno, sol ,ulje za prženje
ZA UMAK:
vezica divljeg bilja - štira, lobode i koromača, 1 češanj češnjaka, maslinovo ulje, jogurt, žlica majoneze
PRIPREMA:
Odvojiti batak od krila, odvojiti i meso od kosti... oprezno zarezujući nožem i gurajući prema dolje ...zavrnuti ga preko donjeg zgloba kao da prevrnete čarapu ...
Posoliti, uvaljati u pripremljenu smjesu za pohanje od jaja, brašna, malo vode i soli.
Pržiti u dobro zagrijanom ulju na srednje jakoj, čak i laganijoj vatri oko pola sata ...staviti ih okomito, tako da kost viri i stoji okomito ..može se zaštiti s komadićem alufolije da ne izgori...
UMAK:
Očišćeno bilje pirjati na češnjaku i maslinovom ulju ...podliti s malo vode ...ne duže od 8-10 min...
Maknuti, posoliti...
U hladno dodati jogurt ...usitniti štapnim mikserom ...umiješati majonezu i servirati uz pohane batačiće...lijepe zdjelice za serviranje pronaći ćete...http://www.surlatable.com/product/PRO-618462/Revol+Belle+Cuisine+Bowls
Hrskave, ukusne i vrlo praktične! Nestaju u dva zalogaja! Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar