Kako su malobrojni oni koji ne poznaju ovo slavno talijansko jelo, tako nema potrebe ništa posebno govoriti o njemu...Ja to radim ovako s patlidžanima !
SASTOJCI:
2-3 patlidžana, 2 jaja, krušne mrvice, brašno, oko 150 g parmezana, 1 mozzarella, prethodno pripremljena šalša na naš način ...recept pronađite tu...http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/06/umak-od-rajcica-salsa-za-u-zamrzivac.html ... listići svježeg bosiljka, sol i ulje za prženje
PRIPREMA:
Patlidžane narezati na kriške debljine pola cm, posoliti i ostaviti u cjedilu ...
Povaljati svaku u brašno, potom u razmućena jaja i uvaljati u krušne mrvice...
Pržiti na srednje jakoj vatri do željene boje.
Slagati jednu do druge u posudu za pečenje... lijepe posude za pečenje pronađite tu... http://www.surlatable.com/product/PRO-2083319/Le+Creuset+Oval+Baker
Na svaku staviti po žlicu šalše, krišku mozarelle i naribani parmezan...po ukusu i natrgane listiće bosiljka.
Peći u jako zagrijanoj pećnici na 200°C sve dok se sir ne rastopi...U slast!
Primjedbe
Objavi komentar