Složenac od patlidžana ili musaka, jelo je koje vas zarobi već nakon prvog zalogaja i to je sve što ću vam reći ...
Sve ostalo će ono samo !
SASTOJCI:
za posudu 25x 35cm:
2 velika patlidžana, 4oo g mljevenog mesa, oko 300 g šalše ili pasirane rajčice, 1 luk, 2 češnja češnjaka, 2 jaja , 4-5 žlica brašna, 1 vrećica parmezana, 1o-ak listića svježeg bosiljka, maslinovo ulje, sol, papar
PRIPREMA:
->Patlidžane narezati na kriške 4-5 mm debele
->Posoliti ih i ostaviti da se malo ocijede
->Od jaja, brašna, soli i vode napraviti smjesu za pohanje, da nije ni rijetka ni pregusta
->Pohati patlidžane i slagati na upijajući papir da pokupi višak ulja
->Usitniti luk i zažutiti na malo ulja pa dodati mljeveno meso
->Kad se uprži posoliti, popapriti i doliti po malo vode u nekoliko navrata
->Dodati češnjak, peršin i rajčicu ili šalšu ( može i pelate, a najbolje svježe )
->Kratko prokuhati i slagati u nauljenu posudu za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1953421/Emile+Henry+Modern+Classics+Rectangular+Baker;jsessionid=57879278EDDEC3F2496E2BC760F9C2C5.slt-app-01-p-app3
->Red patlidžana, parmezana, nadjeva i natrganih listića bosiljka
->Odozgo zaliti s malo razrijeđene šalše i peći oko 40 min na 180 - 190°C
->Na pola pečenja nakapati maslinovim uljem
Primjedbe
Objavi komentar