Iako kozice nisu sretno rješenje za buzaru i većina to neće napraviti, mi smo ipak uživali jednako kao da su i škampi, a kad se uzme u obzir koliko su jeftinije, tada je naše zadovoljstvo i veće!
SASTOJCI:
pola kg kozica
1 češanj češnjaka, 2-3 zrele rajčice manje ili pelate usitnjene štapnim mikserom ili prethodno pripremljene šalše...recept za šalšu pronaći će te tu...http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/06/umak-od-rajcica-salsa-za-u-zamrzivac.html , pola vezice peršina
maslinovo ulje, pola čaše bijelog vina, sol, papar, čaša ribljeg temeljca ili od glava kozica ili voda
->U posudi... http://www.surlatable.com/product/PRO-1665918/Mauviel+Msteel+Wok na maslinovom ulju popržiti kratko usitnjeni češnjak, peršin i prstohvat prezle
(krušnih mrvica)
->Čim zamiriše dodati rajčice ili već skuhanu šalšu kao na slici
->Kuhati na laganoj vatri dok se ne ukuhaju
->Dodati kozice i malo ih propržiti s rajčicama
->Zaliti vinom
->Kad ispari doliti malo juhe ili vode i kuhati još nekoliko minuta 5-6 nikako više
->Nakapati svježeg maslinovog ulja i posuti usitnjenim peršinom
Primjedbe
Objavi komentar