Upoznajte KADAIF, naravno ako do sada niste i doživite tu neopisivu ljepotu slastica s preljevom, okus i miris Istoka na način SOS Kuhinje...
SASTOJCI:
Oko 200 g kadaifa
50 -100 g oraha i grožđica ili badema
100- 120 g maslaca
kora 1 limuna
2 žličice marmelade od limuna, ali i ne mora
ZA AGDU - PRELJEV:
pola šalice za kavu vode
2 šalice šećera
sok 1 limuna
Priprema:
->Otopiti maslac
->Manju posudu za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1037779/Pyrex+Rectanglular+Glass+Baker premazati maslom i složiti jedan red kadaifa, pazeći da se ne lomi previše
->Rasporediti orahe ili polovice badema, grožđice, komadiće marmelade, limuna i malo korice svježeg limuna
->Prekriti drugim slojem kadaifa i rasporediti još badema po površini
->Nakapati otopljenim maslom i staviti u ugrijanu pećnicu na 160°C 20 - 25 min ili dok ne pozlati
->Za to vrijeme prokuhati vodu i šećer 8-10 min ili dok se ne pretvori u stakleno proziran sirup
->Dodati sok limuna i preliti topli kadaif
->Hladno rezati na kocke ili žlicom oblikovati mala gnijezda i tako servirati...
Primjedbe
Objavi komentar