SASTOJCI:
KORE:
8 jaja, 400 g šećera
NADJEV:
300 g jagoda, 4 žutanjka, 4 žlice šećera, 4 žlice brašna,1 vanil šećer, 200 ml vrhnja za šlag, 200 g masla ili margarina
PRIPREMA:
8 bjelanjaka istući u čvrst snijeg i postupno dodati šećer, tukući sve dok ne postane glatko i sjajno. Smjesu nanijeti na peka papir i staviti sušiti na obrnutoj strani lima, 2 sata na100°C. Bilo bi dobro učiniti jednu brazdu po sredini kako bi se odvojile 2 kore.
Za nadjev samljeti jagode štapnim mikserom... u kašu i staviti kuhati. Posebno zapjeniti 4 žutanjka i 4 žlice šećera i dodati 4 žlice brašna.To umiješati u prokuhale jagode i skuhati kao puding.
Pjenasto izmješati 200 g masla ili margarina i dodati žlicu po žlicu ohlađenu kremu.
Istući vrhnje za šlag i ručnom mješalicom... http://www.surlatable.com/product/PRO-596866/Kuhn+Rikon+Silicone+Rainbow+Whisks ga dodati kremi.
Složiti tortu, ukrasiti šlagom i rezanim jagodama.
Primjedbe
Objavi komentar