Uživajte u prekrasnim hrskavim grickalicama od svježeg povrća...
SASTOJCI:
1 patlidžan, 1 tikvica, 1 paprika i desetak mahuna
ZA TEMPURU:
2 žlice brašna, 2 žlice gustina, pola žličice sode bikarbone i ledena voda
ZA UMAK:
2 crvene pečene paprike, 1 češanj češnjaka, 1 dl maslinovog ulja, 1 žlica vinskog octa, sol i čili po ukusu.
PRIPREMA:
Povrće narezati na štapiće, posoliti i ostaviti neko vrijeme.
Mahune prokuhati 2-3 min u slanoj vodi. Ocijediti mahune, a i posoljeno povrće... uvaljati u tempuru.
Pržiti na dobro zagrijanom ulju dok ne zazlati. Vaditi na upijajući papir.
UMAK:
Očistiti pečene paprike od sjemenki i kožice pa s navedenim sastojcima samljeti štapnim mikserom.... http://www.surlatable.com/product/PRO-473637/Cuisinart+Smart+Stick+Stainless+Steel+Immersion+Blender+and+Chopper
Umak servirati uz hrskavce.
Primjedbe
Objavi komentar