Na prvi pogled se ova pizza ne razlikuje od svih ostalih, ali ipak je nešto drugačija od drugih...Umak od rajčica se razlikuje od klasičnog umaka koji se nanosi na pizzu, a i sir je odabran kako bi pojačao okus kojeg ne bi mogla dati nježna mozzarela s još nježnijom tikvicom...
SASTOJCI:
ZA TIJESTO:
400 g brašna, 1/3 kocke svježeg kvasca, pola žličice soli, 3 žlice maslinovog ulja, 1 žličica šećera i oko 3 dl mlake vode...
ZA UMAK ( TRIUMPH UMAK ), a recept će te pronaći .... http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/07/triumph-umak.html ili kečap, umak od rajčica -šalša ili štapnim mikserom samljevene svježe rajčice, posoljene i pomiješane s maslinovim uljem...
ZA NADJEV:
1 - 2 tikvice, 150 g sira ementalera, svježi origano
PRIPREMA:
Umijesiti tijesto s nadošlim kvascem , dodajući brašna i vode da bude prilično mekano i ljepljivo...
Nauljiti ruke , tijesto i stijenke posude pa još mijesiti dok ne postane sjajno i jednolično...pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se udvostruči...
Podijeliti na željeni broj dijelova i svaki nauljenim rukama razvući na malo nauljenom pek papiru...
Premazati s nekoliko žlica umaka...
Rasporediti sir i pečene, tanko rezane kriške tikvica i sir...posuti s listićima origana...
Peći na gradelama bez lima... ili ako ste u mogućnosti imati ovakav jedan kamen za pečenje pizza http://www.surlatable.com/product/PRO-682633/Breville+Pizza+Stone+For+Smart+Oven u dobro zagrijanoj pećnici 10-ak min... što ovisi o pećnici!
Primjedbe
Objavi komentar