Za današnji desert smo odabrali ovu lijepu i ukusnu MILKA TORTU...dosta je velika, pa količinu i broj kora prilagodite svojim potrebama...
U kremu možete dodati višnje ili borovnice koje se izvrsno slažu s ovom kremom...uživajte!
SASTOJCI:
PRVA KORA:
10 jaja
10 žlica šećera
2 žlice kakaa
5 žlica mljevenih oraha
3 žlice brašna
DRUGA KORA:
10 bjelanjaka
18 žlica šećera
5 žlica malo krupnije mljevenih oraha
4 žlice brašna
KREMA:
10 žumanjaka
10 žlica prah šećera
6 žlica brašna
700 ml mlijeka
2 šećer vanilije
200 g masla ili margarina
100 g bijele milka čokolade
100 g tamne za kuhanje
300 ml vrhnja za šlag
100 g milka čokolade mliječne
čokoladne strugotine za ukrasiti izvana
PRIPREMA:
PRVA KORA
->Dobro umutiti jaja i šećer
->Dodati ostale sastojke i izliti u široki lim... za vas smo pronašli ovaj jednostavan i praktičan... http://www.surlatable.com/product/PRO-1595602/Sur+La+Table+Classic+Nonstick+Rectangular+Cake+Pan+ obložen papirom...
->Peći oko 18 min na 180°C
->Hladnu koru preliti umakom od mliječne milka čokolade otopljene na pari s 2 žlice šećera i 10 žlica vode...
->Koru rezati na 2 dijela
DRUGA KORA
->Bjelanjak umutiti u čvrst snijeg i postupno dodati šećer potom i ostale sastojke...
->Peći u istom limu kao i prvu ali na 160°C oko 25 min do 30 min ...ovisno o pećnici
KREMA:
->Mlijeko staviti da prokuha
->Žumanjke umutiti s prah šećerom u svijetlu kremu
->Dodati brašno i šećer vaniliju pa skuhati kao puding
->U hladno umiješati omekšali margarin i podijeliti na 2 dijela
->U jedan dodati bijelu čokoladu rastopljenu s malo mlijeka, a u drugi tamnu...
->Svakom dodati po 5 -6 žlica šlaga
Slagati tortu - tamna kora, svijetla krema, bijela kora tamna krema...
Ukrasite čokoladnim strugotinama ili po želji...
Primjedbe
Objavi komentar