SASTOJCI:
Za tijesto:
500 g mekog brašna, 1 jaje, 4 žlice ulja, 1 žlica octa, malo soli, topla voda ...
Za nadjev:
600 g svježeg sira, 3 jaja, 250 g otopljenog masla , od toga 200 g ostaviti za nakapati kore
Za preljev:
200 ml vrhnja za kuhanje, 1 kiselo vrhnje, šalica mlijeka, malo soli
->Prosijati brašno ,dodati sastojke i s toplom vodom umijesiti tijesto,koje se ne lijepi za ruke (a da ne bude pretvrdo)
->Mijesiti sve dok ne postane jednolično i sjajno
->Podijeliti na 2 dijela i svaki razvući valjkom na veličinu palačinke
->Nauljiti i ostaviti pola sata da se odmara
->Za to vrijeme pripremiti nadjev...izmješati jaja ,sir ,sol i otopljeno maslo
->Na pobrašnjenu površinu,stolnjak ili veću krpu,staviti tijesto i pobrašniti ga pa valjkom razvući dvaput veće tijesto
->Potom nastaviti razvlačiti tijesto rukama...polako i strpljivo na sve strane, uvijek podižući malo prema gore i potežući prema sebi...
->Deblje rubove odrezati ,ostaviti da se nekoliko min prosuši ...
->Nakapati maslacem ,nanijeti nadjev na 2 trećine tijesta pa zamotati u rolat, podižući krpu (na kojoj je rolat/tijesto)
->Obilježiti kriške na veličinu 10 cm i rezati rubom tanjurića
->Složiti u maslom premazanu posudu za pečenje...http://www.surlatable.com/product/PRO-1860758/Acqua+Baker , podliti s 2 dl vrele posoljene vode i staviti peći..kuhati
->Nakon 15 min i kad popiju vodu preliti vrhnjem...pripremljenim preljevom i peći dok ne dobiju lijepu boju.
->Peče se na 190°C
Primjedbe
Objavi komentar