SOLUNSKI TROKUTI - TRIGONA



Bila je to ljubav na prvi pogled...ni matematika nije bila prepreka, jer još uvijek traje...


SASTOJCI ZA KORE:

500g brašna
jaje
oko 3 dl mlake vode
4žlica ulja
1 žlica octa
malo soli 

ZA PREMAZIVANJE
250 g masla

PRIPREMA

->Umijesiti tijesto da bude potpuno sjajno i neljepljivo
->Podijeliti ga na 4 dijela  
->Svaki premazati uljem i ostaviti pola sata 
->Razvaljati svaki dio na pobrašnjenoj podlozi ( u četvrtasti oblik dimenzija 86 x68 - otprilike toliko )
->Rezati na 4 jednaka dijela i svaki premazati otopljenim maslom  
->Preklopiti na pola dužom stranom
->Premazati maslom i opet preklopiti na pola ( ali sada užom stranom tako da se dobije duži i uži oblik)
->Premazati maslom i još jednom preklopiti ( dobili ste otprilike oblik dužine 34x 10cm )
->Premazati maslom i preklopiti tijesto u trokut
->Preklapati tako s jedne na drugu stranu do kraja, slažući trokute dimenzija 15 x 10 cm


->Ako na kraju ima malo viška odrezati, a ako fali malo navući
->Peći na limu...odličan lim za pečenje je tu...http://www.surlatable.com/product/PRO-1902956/Sur+La+Table+Tri+Glide+Nonstick+Jellyroll+Pan
 obloženom peka papirom oko 2o min na 200°C...


ZA NADJEV:

400-500 g svježeg kravljeg sira
5-6 žlica šećera u prahu ili više ( probati ) 
sok i korica limuna
250 ml vrhnja za šlag
jagode, maline ili šumsko voće  
prah šećer za posipanje

PRIPREMA:


->Istući šlag
->Sir protisnuti kroz gusto sito ili cijedilo pa umiješati sa šlagom
->Dodati sok i koricu limuna i šećer

Svaki trokut malo zarezati nožem s jedne strane ...oprezno jer je krhko i lomi se... 
Vrećicom za ukrašavanje torti ispuniti svaki trokut nadjevom od sira...


Ukrasiti voćem i posuti prah šećerom


Jednostavnije je napraviti trokute od gotovih kora za baklavu.
Uzeti 16 kora za istu količinu nadjeva.


Primjedbe