KAKO MALI KOMAD MESA PRETVORITI U VELIKO ZADOVOLJSTVO...pokazat će vam SOS kuhinja...
SASTOJCI:
1 kg carskog mesa ( svinjska potrbušina ili panceta ), 1 mrkva, 1-2 luka rezana na 4 dijela, 2 češnja češnjaka, komadić čili papričice, čaša bijelog vina, sol, papar i ulje.
Marinada od: 2 lista lovora, grančica ružmarina i to samo listovi, 10 zrna papra, 1 žlica krupne soli ,1 češanj češnjaka i nekoliko žlica ulja, po mogućnosti maslinovo.
PRIPREMA:
Lovor, ružmarin, češnjak , papar, krupnu sol usitniti u avanu, mužaru... http://www.surlatable.com/product/PRO-535518/White+Marble+Mortar+and+Pestle
ili na dasci, izmiješati s uljem i time natrljati meso s unutarnje strane.
Neka tako odstoji najmanje pola sata.
Svinuti ga u rolat i dobro povezati kuhinjskim koncem ili bilo kojim drugim prokuhanim kratko u kipućoj vodi.
Roladu staviti u posudu za pečenje, uliti jednu čašu vode pokriti alu- folijom i staviti peći u dobro ugrijanu pećnicu...
Nakon sat vremena, maknuti foliju i dodati luk, mrkvu, češnjak i čili te peći sve dok ne dobije tamniju boju.
Zaliti vinom i kad ispari izvaditi povrće...Povrće zatim s malo juhe ili vode samljeti štapnim mikserom , prokuhati i umiješati malo masla, posoliti i popapriti, ako treba...
Meso narezati, na kriške i složiti na oval pa sve staviti u pećnicu najbliže moguće grillu i na kratko zapeći.
Ako pećnica nema grill onda to učinite u dobro ugrijanoj tavi.
Uz ovako pripremljeno meso jako lijepo se slaže neizostavni pečeni krumpir...
U ovom slučaju ja sam krumpir skuhala u kori...izabrala sam manje i kuhala do 70 posto...
Ogulila, posolila i nauljila, pa stavila na vrelo ulje i svaki malo pritisnula da se rascvjeta, ali da ostane u komadu.
Zapekla ih dobro s obje strane i imala predivne krumpire uz ovo zaista posebno ukusno meso.
Primjedbe
Objavi komentar