SASTOJCI ZA TIJESTO:
350 - 400 g brašna, 1 jaje, 4 žlice ulja, 1 žlica octa, topla voda da se umijesi srednje tvrdo tijesto, 4 žlice svinjske masti ili maslaca za premazivanje...
ZA NADJEV:
1 kg trešanja, 4 žlice šećera, 2 jaja, kora limuna, 4 žlice griza, ja sam dodala 4 žlice sira u dvije štruce, 3 žlice višnjevače - cherry
PRIPREMA:
Tijesto podijeliti na 12 loptica veličine jaja...
Svaku razvući u krug 15 cm promjera, premazati mašću ili omekšalim maslacem...složiti po 3 jednu na drugu...pokriti prozirnom folijom i ostaviti pola sata.
Razvući na pobrašnjenoj krpi na veličinu krpe - 60 x 40
Rasporediti nadjev...
NADJEV:
Istući jaja sa šećerom, dodati griz i ostale sastojke te umiješati dobro ocijeđene trešnje bez koštica
Primjedbe
Objavi komentar