I ako vam se učini zahtjevnim i kompliciranim ovaj način pripreme , molim vas ne odustanite...
Ako ništa drugo vrijedi vidjeti i osjetiti onaj bijeli val otopljenog sira, dok se razlijeva na pjatu, ali i vašim nepcem ,ostavljajući trag koji se pamti!
SASTOJCI:
2 patlidžana, 150 g šunke, 200 g sira bilo kojeg topivog, 5-6 listića svježeg bosiljka ili origana ili oboje, 2 jaja, krušne mrvice, sol i ulje za prženje
PRIPREMA:
Patlidžane narezati na kriške debljine 4,5 mm...Od jedne trećine kriški napraviti prstenove ...okruglom modlicom... ovdje će te pronaći modlice svih veličina... http://www.surlatable.com/product/PRO-1006/Ateco+Round+Cutters ili čašom određene veličine izvaditi središnji dio kriške...Posoliti...
Narezati šunku i sir na sitne kockice, dodati bilje...
Na krišku patlidžana staviti prsten, ispuniti ga nadjevom i pokriti drugom kriškom...malo stisnuti između dlanova ,kako bi iscurio dio tekućine ...paziti da se ne otvori ...
Pržiti u dubljoj tavi...http://www.surlatable.com/product/PRO-1037209/Sur+La+Table+Tri-Ply+Stainless+Steel+Saute+Pan+3+qt
u zagrijanom ulju oko 4 min sa svake strane na srednjoj temperaturi...
Primjedbe
Objavi komentar