Ovako složen pjat ili tanjur razveseli sve pa čak i djecu. Meso je sočno i mekano, a izgleda kao pečeno na roštilju, a o krompirima i zlatnoj, hrskavoj korici priča se još satima iza ručka...uživajte!
Potrebni su vam ovi sastojci: svinjski kotleti, krumpir, mahune, češnjak, senf, maslac, 1 dl bijelog vina,1 žlica brašna, peršin, sol, papar i ulje
PRIPREMA:
Meso posoliti namazati senfom, nauljiti i ostaviti 15 min...
Na maslinovom ulju zagrijati češnjak i dodati narezane mahune...smanjiti vatru i na lagano pirjati 12- 15 min..posoliti!
Krumpir narezati na deblje kriške i samo 2 min kuhati u kipućoj, slanoj vodi...Dobro ga ocijediti i posušiti papirnatim ubrusom i pržiti u dosta ulja, na srednjoj vatri, dok ne dobije lijepu i hrskavu koricu...A da bi bila još hrskavija i ukusnija odliti svo ulje u kojem se pržio pa dodati 1-2 češnjaka na veće komade i grančicu ružmarina...pržiti još 3-4 min...posoliti!
Kotlete ispeći na jako zagrijanoj teflon tavi s vrlo malo ulja ...Izvaditi i držati sa strane ...
U tavu dodati žličicu maslaca, žlicu brašna, usitnjeni češnjak. Kad brašno malo požuti zaliti vinom...neka ispari ..doliti vode koliko treba ...procijediti ...soliti i papriti po ukusu...
Primjedbe
Objavi komentar