SASTOJCI:
3 jaja
130 g šećera
130 g brašna
130 g otopljena masla
1 žličica pecilnog praška
1 šećer vanilija
Dodatak: 100 g čokolade za kuhanje i 100g pekmeza ili marmelade od naranče
PRIPREMA:
->Odvojiti žutanjke od bjelanjaka
->Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodati pola količine šećera
->Posebno umutiti žutanjke s preostalim šećerom i 3 žlice vode. Kad postane pjenasto i posvijetli dodati brašno s praškom za pecivo i otopljeni maslac.
(Probajte pola količine maslaca zamijeniti uljem...)
->Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka ali nikako mikserom...lopaticom i ručno!
->Izliti u papirom prekriveni oblik za pečenje i žlicom rasporediti čokoladu otopljenu na pari izmiješanu s marmeladom od naranče
->Peći pola sata na 160 - 170°C...i još 10 min ako nije dobro pečena. Probati čačkalicom..
Hladnu posuti šećerom u prahu....
Stalak za tortu pronaći ćete .... http://www.surlatable.com/product/PRO-611475/Ateco+Revolving+Round+Cake+Decorating+Stand
UKRASI
Primjedbe
Objavi komentar