Danas nam se jelo nešto posebno, slatko i drugačije...složili smo tako ovaj slatki zalogaj i toliko nam se svidio da ga dijelimo s vama...
SASTOJCI
Za beze pločice:
2 bjelanjka
80 g mljevenih badema
50 g kristal šećera
120 g prah šećera
roza boja u prahu
Priprema:
->Istući snijeg od bjelanjaka
->Postupno dodati kristal šećer i na kraju boju
->Posebno izmiješati samljevene bademe i prah šećer
->Umiješati žlicu po žlicu bjelanjka
->Na pripremljen lim s papirom ili na ovakav jedan silikonski kalup za makaronse koji možete naručiti na ebay...
Silicone 48-cavity Macaroon Pastry Cake Nonstick Baking Sheet Mat Large Quality
stavljati po jednu žličicu smjese u većem razmaku
->Peći na 140°C oko 15 min
->Ostaviti da se ohlade u limu i onda ih maknuti
KREMA:
->Izmiješati 2 žutanjka sa 2 žlice prah šećera
->Kad posvijetli skuhati na pari
->dodati u vruće oko 50 - 100 g bijele čokolade
->U hladno umiksati 80 -100 g masla ili margarina i umiješati 2 žlice šlaga
->Spojiti po 2 pločice
->Na svaki kolačić istisnuti rozeticu od šlaga i ukrasiti višnjom iz rakije
->Preliti s malo likera od višanja i 1-2 žlice vrhnja ili samoga likera
Primjedbe
Objavi komentar