Zaista je bezbroj mogućnosti i načina kako iskoristiti ovo predivno i zdravo povrće ...Evo još jedno koje ja vrlo često spremam svojoj obitelji !
SASTOJCI:
3 manje tikvice, 1 češanj češnjaka, 2 kriške pancete, 100 g ementaler sira, 2-3 žlice ribanog parmezana, tjestenina, sol, papar i ulje maslinovo...
PRIPREMA:
Tikvice narezati na kolutiće i popržiti ih na ulju. Kad su skoro gotove posoliti i dodati usitnjeni češnjak...promiješati i staviti sa strane...
Na istu tavu dodati sitno narezanu pancetu, popržiti je da hrska i maknuti i nju sa strane.
U međuvremenu se kuhala tjestenina...procijediti je, a dio vode od kuhanja sačuvati...
Jedan dio prženih tikvica i vode od kuhanja tjestenine samljeti štapnim mikserom ili u ovakvom praktičnom blenderu http://www.surlatable.com/product/PRO-1684851/Cuisinart+8+Cup+Food+Processor ...
Izliti u tavu.
Dodati i tjesteninu, sir, soli, papra i miješati na laganoj vatri dok se sir ne otopi...
Dodati i preostale tikvice i hrskavu pancetu...posuti parmezanom!
Primjedbe
Objavi komentar