Kad volite čokoladu onda nije važno u kakvom je stanju i obliku, važno je da svakim zalogajem tonete sve dublje i dublje u taj božanstveni okus ! Prepustite se i potonite do dna ovog biskvitno - čokoladnog mora!
SASTOJCI:
Za biskvit:
4jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 pecilnog praška
4 žlice likera od višanja
4 žlice ulja
Za kremu:
150 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag ili 1 vrećica praška za šlag
mlijeka koliko treba
2 žlice šećera u prahu
2 žutanjka
125g margarina ili masla
1/2 dcl likera višnje
ZA UKRAS: Višnje iz rakije ili kompota i čokoladne strugotine...
POSTUPAK:
Biskvit
->Odvojiti bjelanjke od žumanjaka
->Istući čvrst snijeg od bjelanjaka s 2 žlice šećera (dodati žlicu po žlicu)
->Posebno zapjeniti žutanjke s 2 žlice šećera u prahu
->Dodati brašno prosijano s kakaom i praškom i sve navedene sastojke
->Na kraju umješati snijeg od bjelanjaka žicom ili žlicom
->Izliti u široki lim obložen peka papirom i peći 10- 12 min na 180°C
->Ohlađeni biskvit narezati na 3 jednaka dijela i puniti kremom
Krema
->2 žutanjka i 2 žlice šećera u prahu izmiksati pjenasto i staviti na paru
->Nakon 5 min dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi
->Maknuti s vatre i dodati liker
->Istući šlag
->Izmješati pjenasto margarin i žlicu po žlicu umiješati u ohlađenu kremu.Umiješati i šlag.
Složiti i ukrasiti kolač .
Izvana premazati istom kremom i posuti čokoladnim strugotinama ili posuti čokoladom u prahu
cokolada uvijek..
OdgovoriIzbriši