Punjene i pečene korabe !
Sigurna sam da vas već golica nepce...I mene je, pa vam predlažem da se što prije riješite tog tereta...Na ovoj prekrasnoj kruni ili vijencu od pire krumpira zaista izgleda kao CHAMPION TEAM...
SASTOJCI:
3 korabice, 200 g mljevene junetine, 1 luk , 1 češnjak, prstohvat čilija ili komadić sjeckanog, 2dl goveđe juhe i još 2 za bešamel, 1 dobra žlica brašna, 2 žlice ribanog parmezana, 10-ak šampinjona, sol , papar i ulje...
PRIPREMA:
Korabice oprati i odstraniti listove, oguliti koricu da ne ostane niti jedno vlakno, izvaditi središnji dio pomažući se žličicom i nožićem, napraviti što više prostora za nadjev, posoliti iznutra i ostaviti...
Za bešamel na 3 žlice ulja popržiti izvađeni dio korabe, prethodno usitnjen...posuti žlicom brašna, malo pržiti i zaliti s 2 dcl hladne juhe ili vode s malo goveđe kocke za juhu.
Miješati dok se ne zgusne i pretvori u finu kremu, dodati 2 žlice parmezana...
Posebno na ulju popržiti 1 usitnjeni luk i dodati mljeveno meso...kratko pržiti, posoliti, popapriti, dodati čili i češnjak ...maknuti i umiješati bešamel ...
Napuniti korabice i pripremljene šampinjone...Složiti u maslinovim uljem nauljenu posudu za pečenje...http://www.surlatable.com/product/PRO-1291863/Le+Creuset+Heritage+Rosemary+Au+Gratin+Dishes+Set+of+2
Između staviti rajčice...
Doliti juhu, pokriti alufolijom i peći 40 min na 200°C.
Maknuti foliju i ako želite više umaka dodati u malo juhe ili vode umiješanu 1 žlicu gustina...peći još 15-20 min...
Primjedbe
Objavi komentar