Kad sasvim obično i najomoljenije ljetno jelo iz lonca prebacite u posudu za pečenje, stavite u pećnicu, dobijete nešto poput ovog mog VATRENOG ODREDA...pri tom vatra mora biti prilično jaka cijelo vrijeme pečenja...
SASTOJCI:
Mljeveno meso, paprike, tikvice, luk, češnjak, peršin, riža, panceta, kocka za juhu, rajčica koncentrat, ali jako malo, crvena paprika, sol, papar, ulje...
PRIPREMA:
Pažljivo prerezati tikvice, izdubiti, posoliti, okrenuti da se ocijedi što više vode, paprike očistiti od sjemenja, luk na pola prerezati i kratko prokuhati i onda se lako odvoje čašice...
Na poprženu i sjeckanu slaninu dodati usitnjeni luk, zažutiti i izmješati sa svim sastojcima kao za svaku sarmu ili dolmu...
Dodati šalicu vode i kad je masa kremasta puniti povrće...
Nauljiti posudu za pečenje, složiti kako je na slici, pokriti alu folijom i peći na 200°C..povremeno pogledati...
oko 35-40 min.
Nakon toga preliti s malo koncentrata rajčice rastopljene u čaši vode..po želji umiješati i 1 žlicu brašna da umak bude gušći...peći još 15 min...dok ne bude na oko dobro...
lijep naziv ovog jela,,a još ljepše izgledom a i okusom ,,
OdgovoriIzbrišiTrudim se u svakpm dijelu ...ali u svojim mogućnostima ,ali za okus garantiram !
Izbriši