TeTe KOZICE...Zato što su t - tikvice t - tagliatelle...
Kad želim nešto brzo, lagano i drugačije, izbor padne na ovu lijepu i posebnu tjesteninu...uz čašicu hladnog vina ...nezamjenjivo
SASTOJCI:
200-300 g kozica
2 tikvice
1 manji luk
1 dc bijelog vina
šalica juhe od glava - temeljac
maslinovo ulje
peršin
sol
papar
->Očistiti kozice ->Od glava skuhati malo juhe s povrćem, ali prethodno na maslinovu ulju popržiti glave i luk ( ako su kozice iz leda onda prokuhati malo vode, soli, češnjaka i žlicu maslinovog ulja )
->Staviti vodu, posoliti i kad prokuha skuhati tjesteninu - uske zelene rezance - tagliatelle ili neke druge
->Posoliti, popapriti, zaliti vinom, posuti peršinom i doliti malo temeljca
->To kratko kuhati i dodati tjesteninu
->Sve je gotovo za 15 min...
savrsene..ukusne..mmmm
OdgovoriIzbriši