Kad imate i lovce među prijateljima i dobijete jedan ovakav komad srne, lako je napraviti ovo jelo, a uživanje u njemu privilegija je samo zaljubljenika u takve okuse i divljač općenito.
Pa ako ste za, uživajte sa mnom!
SASTOJCI ZA MARINADU:
Dobro crno vino
luk narezan na veće komade
češnjak
ružmarin
lovor
2-3 klinčića
papar u zrnu
sol
->Meso staviti u dublju plastičnu posudu skupa sa svim dodacima i preliti vinom da ga potpuno prekrije...zatvoriti i ostaviti u hladnjak najmanje 24 sata
PRIPREMA:
->Izvaditi meso iz marinade, ocijediti i obrisati papirnatim ubrusom
->Staviti ga na vrelo ulje, zapeći sa svih strana, do tamno smeđe boje
->Izvaditi i držati sa strane, a na istoj masnoći zažutiti 2 luka na veće komade, 2 češnjaka
->Zaliti s malo marinade u nekoliko navrata
->Dodati žličicu listića ružmarina, 2-3 lista lovora, 2 klinčića, komadić čili papričice
->Vratiti meso...smanjiti vatru, podlijevati marinadom i pirjati poklopljeno dok meso ne omekša, oko sat vremena ( ne miješati, samo povremeno protresti posudu )
->Meso izvaditi u posudu za pečenje i staviti u pećnicu na srednje ugrijanu temperaturu dok se pripremi umak
->U posudu gdje se kuhalo uliti 2 dcl prošeka, ali prethodno odstraniti višak masnoće...dodati žlicu meda, juhe ili vode po potrebi i žlicu maslaca na kraju samo umiješati ...
predivno
OdgovoriIzbrišiCijenimo vaše mišljenje i radujemo se svakom komentaru koji nas potiče...hvala vam!
Izbriši