Jagode su zavladale SOS Kuhinjom i mi u njima uživamo na razne načine ... ovo je još jedan od njih... uživajte s nama!
SASTOJCI:
ZA BISKVIT:
5 jaja
135 g šećera
75 g brašna
3 žlice kakaa
5 žlica ulja
pola pecilnog praška
1 šećer vanilija
malo soli
ZA NADJEV:
400 svježeg sira
140 g šećera u prahu
200 ml slatkog vrhnja za šlag
2 lista želatine
300 g jagoda
PRIPREMA:
BISKVIT:
->Odvojiti bjelanjke i žutanjke
->Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati pola količine šećera ...postupno...
->Posebno istući žutanjke, preostali šećer i šećer vaniliju
->Dodati prosijano brašno s kakaom i pecilnim praškom, ulje i umiješati žlicu po žlicu snijeg od bjelanjaka
->Smjesu izliti na papirom obložen veliki lim za pečenje
->Peći 12- 15 min na 180°C
->Hladan biskvit prerezati na pola i složiti s nadjevom
NADJEV:
->Namočiti želatinu
->Protisnuti sir kroz gusto sito ili cijedilo, da bude fino i kremasto
->Izmiksati vrhnje, a nekoliko žlica odvojiti i ugrijati do vrenja pa u njemu rastopiti nabubrenu želatinu i umiksati je u sir
->Ručnom mutilicom u sir umiješati i šlag
->Pola količine kreme nanijeti na biskvit i rasporediti narezane jagode
->Nanijeti i drugi dio nadjeva, pokriti biskvitom i lagano pritisnuti
->Staviti ravnu dasku i na nju lagani teret da ostane ravno, a da krema ne iscuri
->Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati i rezati trokute ili neke druge oblike...
Primjedbe
Objavi komentar