Brzo i jednostavno do pravog okusa Schwarzwald torte!
RECEPT
Sastojci:
150 g brašna
30 g kakaa
2 jaja
80 g šećera
150 - 200 ml mlijeka
2 žličice pecilnog praška
3-4 žlice likera od višanja
malo soli
višnje iz rakije ili kompota (prokuhati u nekoliko žlica likera)
200 ml vrhnja za šlag
100-150 g čokolade za kuhanje
ulje i maslac za prženje
PRIPREMA
->Odvojiti bjelanjke i žutanjke
->Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg
->Postupno dodati šećer i jedan po jedan žutanjak
->Prosijati brašno, kakao i pecilni prašak pa sve izmiješati u smjesu malo gušću od običnih palačinki
->Otopiti malo maslaca i ulja
->Premazati teflon tavu za palačinke
->U sredinu tave izliti 1 veliku žlicu smjese ili više ako želite veće palaćinke
->Peći na laganoj vatri da ne izgore ( samo 1 min sa svake strane )
->Mikserom umutiti vrhnje
->Otopiti čokoladu s malo vrhnja ili mlijeka
->Dodati komadić maslaca
->Složiti palačinke kao male tortice
->Napuniti šlagom i višnjama, a biskvit namočiti likerom i preliti s dosta tekuće čokolade
Primjedbe
Objavi komentar