Svima dobro poznat i omiljen kolač iz prošlosti...
POTREBNO:
400 g trešanja
5 jaja
200 g margarina ili masla
180 g šećera
125 g oštrog brašna
125 g mekog brašna
pola pecilnog praška
žličica sode bikarbone
1 jogurt
korica limuna
3 zrna soli
PRIPREMA:
->Očistiti trešnje od koštica i staviti ih u cijedilo da se ocijedi višak soka
->Odvojiti bjelanjke i žutanjke
->Umutiti snijeg od bjelanjaka i pola količine šećera
->Posebno umutiti maslac i preostali šećer i dodati jedno po jedno žutance, jogurt, prosijano brašno i sve navedene sastojke...
->Trešnje je dobro posuti s 2 žlice krušnih mrvica
->Biskvit izliti u pripremljen lim za pečenje i rasporediti trešnje
->Ako bolje pogledate u ovom kolaču nisu samo trešnje...tako bi pomiješala moja draga nona Milka, kad ne bi imala dovoljno trešanja, kad bi djeca pojela malo više dok bi čistila koštice...
->Peći oko pola sata u ugrijanoj pećnici na 170°C
->Rezati kocke i posuti šećerom u prahu...
savrsen i osvjezavajuc
OdgovoriIzbrišiUpravo tako gđa Marija
OdgovoriIzbrišiSavršen
OdgovoriIzbrišiHvala ,raduju i ohrabruju vaše riječi!
Izbriši