Juneća vratna bržola |
Jednom kad ga probate ne možete prežaliti što to niste učinili prije...
SASTOJCI:
1 juneća vratna bržola fino prošarana i teška oko 500 - 600 g 1 žlica senfa
svježe mljeveni papar - šareni
maslac
4-5 žlica bijelog vina, može i crno
ulje
sol
povrće za prilog
PRIPREMA:
->Meso mora odležati nekoliko dana u hladnjaku
->Prije pripreme obavezno mora biti na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata
->Posoliti, namazati senfom, nauljiti i ostaviti ...
->Dobro zagrijati tavu s debelim dnom i peći ...kako je vidljivo na slici...okrenuti na drugu stranu
->Peći još 4-5 min...ukupno ne više od 10 -12 min...ja tako volim, a vi možete i kraće!
->Popapriti i izvaditi na topal oval, omotati alufolijom i ostaviti nekoliko min...
->U tavu u kojoj se peklo dodati žličicu senfa i malo vina
->Prokuhati i umiješati maslac...maknuti s vatre ..umak izgleda kao na slici...
->Doliti malo vode ako je pregusto...prokuhati ponovo...
->Povrće za prilog pripremiti na način kako je na slici ..posoliti nakon pripreme i nauljiti maslinovim uljem
savrseno
OdgovoriIzbriši