Kako stojite s bobom? Koristite li ga i koliko u svojoj prehrani ?
Ne zanemarujte njegova svojstva i vrijednosti u nutritivnom smislu, ali ni kao povrće koje možete pripremiti na bezbroj načina ...Evo jedan za upoznavanje...za sve druge ,uživanje u još jednoj dobroj juhi!
SASTOJCI:
1kg boba
1luk
2-3 mrkve
vezica peršina
2 češnja češnjaka
tjestenina, najbolje mali makaroni
komadić slanine, može i potpuno bijela
kocka za juhu
sol
papar
ulje
PRIPREMA:
->Bob očistiti od mahune, ali ja skinem i opnu sa svakog zrna ( ako bob nije previše star, nije potrebno! )
->U posudi na malo ulja popržiti usitnjenu slaninu i dodati luk...zatim i mrkvu na kolutiće...pirjati uz dodavanje vode u malim količinama...
->Dodati češnjak i malo peršina, soli, papara i kad mrkva omekša pola količine boba...
->Nastaviti pirjati i kad se skuha i bob sve samljeti štapnim mikserom
->Vratiti u posudu, uliti vode koliko treba ali da se ne razrijedi
->Staviti jednu kocku za juhu, dodati preostalo zrnje boba i malo mrkve u kockicama...zbog ljepšeg izgleda...
->Kuhati 5- 6 min i staviti tjesteninu...po želi još usitnjenog češnjaka, a peršina obavezno i za poseban gušt 2 žličice soka limuna...
->Naribati parmezana prije jela...
aaa sta je lipo...volim
OdgovoriIzbrišiTi si moja najvjernija pratiteljica...
IzbrišiZvuci dobro, bas sam se uputio provat. Jedino, mozda bi bilo bolje soliti kad je bob barem na pola kuhan jer inace ostane tvrd ako ga se rano posoli.
OdgovoriIzbriši