Paprike s nadjevom od krumpira |
Scroll down for recipe in English...
Ako volite povrće ovo je idealno jelo za ručak ili večeru... Mi ga toliko volimo da svake godine jedva čekamo prve paprike kod rodbine u Hercegovini! Te su nam posebno drage! Ali i sve druge su jednako dobre, ako se dobro spreme... uslast!
Sastojci:
4 - 5 paprika srednje veličine, 3 - 4 veća krumpira, 1 crveni luk, 2 - 3 češnja češnjaka, vezica peršina,
100 - 150 g sira ( ementalera ), 1 žlica slatke crvene paprike, sol, papar i maslinovo ulje.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Paprike oprati, rezati na pola. Očistiti sjemenke, a dio s drškom ostaviti da bi zadržale oblik i čvrstoću prilikom pečenja. Paprike posoliti, nauljiti i staviti 10 min u pećnicu na 220°C...
Luk sitno narezati i zažutiti na 2-3 žlice običnog ulja. Krumpir narezati na sasvim male kockice i dodati luku.
Nastaviti pržiti 2-3 min... Posoliti, popapriti i dodati crvenu papriku... Pržiti još toliko i maknuti.
U hladno dodati češnjak, peršin i dio sira narezana na kockice. Izmiješati.
Izmiješan nadjev rasporediti po paprikama. Ne zbijati ali neka je dosta nadjeva...kao malo brdašce!
Peći na 220°C oko 20-ak min. Dodati grančicu origana ili listiće...suhi, svježi, kakav se ima...
Uliti dl vode ili juhe i nastaviti peći...desetak min još...
Na svaku papriku staviti krišku sira i vratiti u pećnicu na 1-2 min da se sir počne topiti...
**************
Peppers filled with potatoes
Ingredients :
4-5 peppers, medium size , 3-4 larger potatoes , 1 onion , 2-3 cloves of garlic , a bunch of parsley , 100-150 g of cheese ( Emmenthal ) , 1 tablespoon sweet paprika , salt , pepper and olive oil .
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Mixed stuffing spread on peppers . Put enough stuffing ... as a little hill ! Bake at 220 ° C for about 20 min . Add a sprig of oregano leaves ... or dry , fresh ... Pour dl water or broth and bake for ten minutes ... more ... On each pepper put a slice of cheese and return to oven for 1-2 minutes until the cheese begins to melt ...
Primjedbe
Objavi komentar