nedjelja, 6. ožujka 2016.

Šurlice s gljivama


Šurlice s gljivama
Šurlice s gljivama

Kad ste gladni i nemate vremena kuhati dulje od 20 - ak min, onda je ovo jelo izmišljeno za vas! I ne samo da je brzo na stolu, nego je toliko ukusno i lijepo, da će te poželjeti repete! Razmislite o duploj porciji!

Sastojci: 
šampinjoni, mesnata slanina, dl bijelog vina, malo peršina, pola žlice brašna, usitnjeni peršin, 2 - 2, 5 dl vrhnja za kuhanje, žlica maslaca, ulje, 1 češanj češnjaka, pola žličice slatke crvene paprike, ribani sir, sol, papar, 
2-3 listića kadulje i tjestenina - šurlice.

Priprema:
Na 2-3 žlice ulja popržiti usitnjenu slaninu...


Šurlice s gljivama

...dodati krupnije narezane gljive i pržiti 2-3 min. 


Šurlice s gljivama

Dodati usitnjeni češnjak i malo brašna. 


Šurlice s gljivama

Pržiti tek minutu i zaliti vinom. Kad vino ispari dodati vrhnje i malo vode...


Šurlice s gljivama

...kuhati na lagano tek 2-3 min pa dodati prstohvat crvene paprike da vrhnje dobije malo boje.


Šurlice s gljivama

Istovremeno kuhati šurlice u slanoj i kipućoj vodi kako piše na pakiranju. Ja kuham 1 min kraće. Tijesto dodam u umak i po malo podlijem vodom od kuhanja kako bi imala dovoljno umaka. 


Šurlice s gljivama

Posoliti ako treba, popapriti po ukusu, umiješati maslac, naribati sira i dodati kadulju svježu ili suhu!. Dodati i 1-2 žlice usitnjenog peršina ! 


Šurlice s gljivama

Dobar tek!


Šurlice s gljivama