petak, 22. siječnja 2016.

Punjeni peksimeti


Punjeni, prženi, topli... Rijetki im mogu odoljeti...

Potrebno:
Prethodno pripremljeno tijesto, a recept će te pronaći tu...
http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/07/kika-kifle.html

Sastojci za nadjev:
Šunka, neki topivi sir ( gouda, ementaler, edamer... ), umak od rajčice, malo origana ili neki drugi nadjev po želji...
Ulje za prženje

Priprema:

Tijesto izvaditi na dasku, lagano premijesiti, podijeliti na 25 - 26 kuglica ... 



Dlanovima zagladiti površinu, nauljiti... Svaku kuglicu razvaljati valjkom za tijesto ...
Na sredinu kruga staviti dvije žlice umaka od rajčice, zatim par kriški šunke i sira, posuti origanom i preliti s još malo umaka od rajčice ( može i ketchup ). 
Rubove malo namazati vodom, preklopiti i prstima stiskati ( spajati ) rubove.



Zagrijati ulje u posudi za prženje, a zatim smanjiti temperaturu ( ulja staviti malo više ).
Pržiti peksimete s obje strane dok ne dobiju zlatnu boju. Pržene ih vaditi na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće... 



Uživajte u peksimetima dok su topli, a i kad se ohlade ako ostane koji...