petak, 19. lipnja 2015.

PUTNI POHANCI...



Jeste li kao djeca putovali s roditeljima kod rođaka u neki udaljeniji grad, pa još vlakom? Ili sa školom na cjelodnevni izlet? Nisu tada postojali sendviči, a ko ih je uopće vidio još dugo...Zato bi mama ili baka ispohala cijelo pile i spakirala svakom posebno svoj dio ...bila je to najljepša pohana piletina, ali sve dok nisam probala ovu koju vam pokazujem i koju nazivam putnom, baš kako smo zvali onu iz vlaka ili sa izleta...

SMJESA ZA POHANJE

2 jaja ili više, ako je veća količina mesa
1 glavica luka izribana na najsitnijem dijelu ribeža
1 žličica origana, poželjan je svježi
2 žličice crvene, mljevene paprike, slatke, naravno
sok od pola limuna
sol, brašno i voda, koliko treba da bude smjesa dovoljno gusta


Pripremljene odreske umočiti u smjesu...




Pržiti u zagrijanom ulju...odlične tave pronaći ćete... http://www.surlatable.com/product/PRO-1269307/Scanpan+CSX+Skillets na srednje jakoj temperaturi, dok ne pozlate...malo su tamniji ,ako se stavi više paprike....




Kao prilog pohancima pripremite Filin sataraš.... http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/06/filin-sataras.html