ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

MAKOVI U RIŽI...



Volim ove rajčice i svaki put ih dugo i sjetno gledam na stolu ...kao nekad crvene makove u žitu procvale...




SASTOJCI: 
6 rajčica srednje veličine, 300 g mljevenog mesa, 2 luka, 2-3 češnja češnjaka, 2 kriške starog kruha, samo meki dio, 2 žlice parmezana, 1 jaje, 1 žlica svježeg origana, peršina, 200 - 250 g riže, 1dl bijelog vina, paprika i tikvica po želji, sol ,papar i ulje

PRIPREMA: 

Na ulju popržiti sitno narezani luk, dodati meso koje možete i sami samljeti uz pomoć... http://www.surlatable.com/product/PRO-1398601/Waring+Pro+Meat+Grinder 
Pržiti miješajući...dodati po malo vode ...papriti, soliti...maknuti nakon 15-20 min i umiješati namočen i ocijeđen kruh, jaje , parmezan ,origano....
Rajčice zarezati u križ, izvaditi sjemenke...  


U svaku staviti kuglicu od mesa ...složiti na rižu u posudi za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1383181/Italian+Baker
Rižu popržiti na prethodno poprženom luku, kad zastakli zaliti vinom, a kad vino ispari maknuti s vatre, posoliti i popapriti i rasporediti u posudu za pečenje...




Između rajčica staviti kriške tikvice i paprike, češnjak i zaliti vrućom vodom ..da razina bude 1cm iznad riže najmanje...
Peći na 220°C 15 min..smanjiti i peći još toliko na 200°C...pred kraj na svaku rajčicu staviti po žlicu parmezana ili nekog drugog sira...