petak, 22. svibnja 2015.

Juneća vratna bržola

Juneća vratna bržola
Juneća vratna bržola

Jednom kad ga probate ne možete prežaliti što to niste učinili prije...

SASTOJCI: 

1 juneća vratna bržola fino prošarana i teška oko 500 - 600 g 1 žlica senfa
svježe mljeveni papar - šareni 
maslac  
4-5 žlica bijelog vina, može i crno 
ulje  
sol  
povrće za prilog

PRIPREMA: 

->Meso mora odležati nekoliko dana u hladnjaku
->Prije pripreme obavezno mora biti na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata

Juneća vratna bržola

->Posoliti, namazati senfom, nauljiti i ostaviti ...
->Dobro zagrijati tavu s debelim dnom i peći ...kako je vidljivo na slici...okrenuti na drugu stranu  
Juneća vratna bržola

->Peći još 4-5 min...ukupno ne više od 10 -12 min...ja tako volim, a vi možete i kraće!
->Popapriti i izvaditi na topal oval, omotati alufolijom i ostaviti nekoliko min...
Juneća vratna bržola

->U tavu u kojoj se peklo dodati žličicu senfa i malo vina 
->Prokuhati i umiješati maslac...maknuti s vatre ..umak izgleda kao na slici... 
Juneća vratna bržola

->Doliti malo vode ako je pregusto...prokuhati ponovo...
->Povrće za prilog pripremiti na način kako je na slici ..posoliti nakon pripreme i nauljiti maslinovim uljem
Juneća vratna bržola


Juneća vratna bržola

Juneća vratna bržola