utorak, 26. svibnja 2015.

INDEKS ŠNICEL - ŠNICLA





Ne znam kako je danas, ali u moje vrijeme se i u studentskoj menzi znalo dobro jesti...Jedno jelo je bilo jednako omiljeno i kuharicama i studentima...Neki će sigurno znati o čemu pričam, a za sve druge evo recept...

SASTOJCI: 

2 ili više junećih odrezaka od mekog dijela buta ili ruže, senf, kadulja, papar, sol, malo bijelog vina ili soka limuna i žlica maslaca...

PRIPREMA:

Lagano natući odreske, ne previše, posoliti, namazati senfom i nauljiti.


Na dobro ugrijanoj tavi peći s obje strane do karamel boje...na malo ulja i s listovima kadulje...može i malo suhe ako nema svježe...popapriti i zaliti vinom...


Kuhati da ispari i još doliti nekoliko puta po malo vode...ali ni tada neće biti mekani i kuhani...ovdje koristim taj trik iz studentske menze...
Prokuhati u jednoj posudi veću količinu vode i na nju ili u nju staviti ovu posudu u kojoj su šniceli - da se satima pari...i tako se omekša da se vilicom moglo rastavljati meso po vlaknima...
Studenti siti i sretni s tako mekim i sočnim komadom mesa, a kuhari ...zaključite sami...
Šnicelima na kraju umiješati maslac i doliti još malo juhe ili vode ...ne smije biti presuho!
Uz šnicela idu makaroni na maslacu i kadulji...