![]()  | 
| Ćaćin gulaš | 
Zvali smo ga ćaćinim, a da ga moj otac ili ćaća, kako oca zovu starije generacije, nikada nije skuhao. Valjda je u prošlosti to neki djed ili pradjed i kuhao, jer nije slučajno da je već generacijama recept u obitelji i to se prenosi usmenom predajom, pa kaže:
Uzmeš narezanog mesa koliko da pokrije dno teće i pržiš na masti. 
Metni na to izrezanog luka koliko da pokrije meso. Posoli i pobiberi! 
Loži dobru vatru i po malo dospi vode... Metni lovora, ljute papričice i mljevene crvene paprike... 
...paradajza ako imaš...
Zali vinom da sve pokrije... 
Skuhaj dobru puru i eto ti ručka! 
Nije pura, ali su makaroni ! Vi po volji i naribajte parmezana  i uz zdjelu zelene salate uživajte u jednom običnom i svakodnevnom gulašu od junetine!









Primjedbe
Objavi komentar